SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
PRIJAVA
 
Sindikalni povjerenik kazneno prijavio čelnike tvrtke Glas Istre novine
Autor/izvor: SEEbiz / H
Datum objave: 21.08.2017. - 14:07:12
ZAGREB - Glavni sindikalni povjerenik u Glasu Istre Paulo Gregorović podnio je u ponedjeljak kaznenu prijavu protiv čelnika tvrtke Glas Istre novine, tereteći ih da su fiktivnim isplatama oštetili tu tvrtku.

Prijavom su obuhvaćeni jedini član Uprave tvrtke Intus Albert Faggian, jedina članica iste tvrtke Ester Faggian, predsjednik Uprave i izvršni direktor Glas Istre novine Neven Klarin i Slaven Žmak, te predstavnik JOJ Media Housea, većinskog vlasnika Glas Istre novine Richard Flimel.

Sindikalni povjerenik Gregorović navodi u otvorenom pismu, koje je medijima proslijedio Sindikat novinara Hrvatske (SNH), da su Klarin ili Žmak naložili da se s računa Glas Istre novine plati Intusu usluga upravljanja tvrtkom Glas Istre novine.
Pozivajući se na podatke iz financijskog izvješća za 2016., koje je putem Fine postalo dostupno javnosti početkom kolovoza, Gregorović navodi da je tvrtka Glas Istre novine isplatila Intusu 100.000 kuna u 2015. godini, 700.000 kuna u 2016. i 500.000 kuna u 2017.

Iz navedenih isplata proizlazi, zaključuje sindikalni povjerenik, da se supružnicima Faggian putem Intusa plaćaju fiktivni računi za posao koji uopće ne obavljaju, a ako ipak upravljaju Glasom Istre u tajnosti onda je fiktivan posao onaj koji javno rade Slaven Žmak i Neven Klarin, kojima se očito isplaćuju plaće za fiktivno vođenje tvrtke.
Gregorović navodi da je predstavnik većinskog vlasnika Richard Flimel očito suglasan s takvom politikom vođenja Glas Istre novine i jednako snosi odgovornost za štetu koja se čini društvu.

U kaznenoj prijavi ukazuje također da u financijskom izvješću Glas Istre novine za 2015. uopće nije prikazana isplata Intusu te se pita "je li moguće da su lažirali financijsko izvješće za 2016. u kojem su to prikazali kao rashod prethodne godine".

Gregorović, koji je novinar, sindikalni povjerenik i član Radničkog vijeća u Glas Istre novini, naglašava da su čelnici tvrtke isplatom 1,3 milijuna kuna supružnicima Faggian doveli u moguće probleme tvrtku izdavača dnevnog lista Glas Istre, koja broji oko 75 radnika.

"S druge strane, Uprava šalje radnicima pisma u kojima ih poziva da se odreknu velikog djela potraživanja jer će radnici svojim ovrhama u potpunosti blokirati poslovanje Glas Istre novine", ističe Gregorović i upozorava da Uprava ima dvostruka mjerila kada je u pitanju isplata Faggianu i radnicima.