SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
PLIN
 
Sindikati i udruga branitelja: Ina namjerava Petrokemiji obustaviti isporuku plina
Autor/izvor: SEEbiz / H
Datum objave: 17.01.2018. - 12:30:37
KUTINA - Iz Sindikata EKN Petrokemije, Sindikata DEMOS-HUS Petrokemije i Udruge hrvatskih branitelja Petrokemije priopćili su u srijedu kako su neslužbeno saznali da od četvrtka, 18. siječnja, u 6 sati Ina obustavlja isporuku plina Petrokemiji.

Ocjenjuju da se, ako je ta informacija točna, radi o nekorektnom i nepotrebnom potezu Ine koji, za sada, ne ugrožava proizvodnju u Petrokemiji, jer Ina nije jedini dobavljač plina za kutinsku tvornicu, niti će ih zaustaviti u nastojanjima osiguravanja dovoljnih količina mineralnih gnojiva za predstojeću poljoprivrednu sezonu.

To bi moglo ozbiljno ugroziti proces dokapitalizacije Petrokemije, koji smo aktivno podupirali, upozoravaju sindikalci i branitelji. Stoga je vrlo upitna vjerodostojnost prijašnjih izjava iz Ine o njihovoj navodnoj zainteresiranosti za sudjelovanjem u dokapitalizaciji.

Sindikati i branitelji Petrokemije poručuju kako će, ovisno o razvoju događaja, u idućih dan ili dva odlučiti o eventualnom pokretanju aktivnosti kojima će nastojati zaštititi proizvodnju i očuvati tvrtku od iznimnog značaja za hrvatsko gospodarstvo.

Neslužbeno se doznaje da je u tijeku izvanredna sjednica Nadzornog odbora Petrokemije.