SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
ODUSTAJANJE
 
Singapurski fond odustao od preuzimanja LRH
Autor/izvor: SEEbiz / Novi list
Datum objave: 15.02.2019. - 20:42:14
OPATIJA - Među malim dioničarima Liburnia Riviera Hotela se  može čuti da prošlogodišnji gubitak ne bi trebao utjecati na cijenu dionice, odnosno ne umanjuje vrijednost tvrtke.

Dražen Nikolić, jedan od malih dioničara, komentirao je da finacijska izvješća za prošlu godinu nisu došla kao iznenađenje.

– Taj gubitak realno neće smanjivati vrijednost firme. Očito je da je isplata Šehanoviću prevagnula u minus, međutim, riječ je o jednokratnom učinku. Samo poslovanje tvrtke je bilo dobro. Ukoliko gledamo bruto dobit prije kamata, poreza i amortizacije, to je zarađeni novac koji neće otići iz kompanije, već stvara novu vrijednost – kazao je Nikolić za Novi list.

Također je ukazao na veliku amortizaciju i otpis, s obzirom na ulaganja, a što također smanjuje dobit. Inače, podsjetio je, firma nije isplaćivala dividendu pa se izgleda njena isplata ne očekuje ni ove godine.

– Kroz godine vrijednost tvrtke je povećana, otkako je Šehanović bio direktor s oko dvije, na oko četiri tisuće kuna. I to bez Hotela Cavtat koji idu izdvojeni u međuvremenu kao samostalna tvrtka. Ono što nas zanima je što će biti s prodajom i tko će biti novi kupac – kazao je Nikolić.

Za sada je sigurno da to neće biti singapurski investicijski fond koji je, navodno, odustao zbog toga što im zbog tehničkih razloga nije bilo moguće dizanje na pet zvjezdica. Navodno postoje novi kupci, no kada će se i po kojoj cijeni LRH prodati, ostaje velika nepoznanica. Kao sporan moment se spominje i ideja da se nefunkcionalna imovina izdvoji u posebnu tvrtku, a proda samo core business, međutim, to nije u interesu lokalne zajednice, već prodaja i stavljanje u funkciju svih objekata. Isto tako, već se dugo spominje i pitanje cijene po kojoj se tvrtka prodaje i koja navodno odbija potencijalne kupce. Na neki način, kupac kroz nju procjenjuje i samu destinaciju.