SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
POŽARI
 
Situacija na Pelješcu olakšana, kod Metkovića stanje teže
Autor/izvor: SEEbiz / N1 info
Datum objave: 26.09.2018. - 09:03:45
OREBIĆ - Požar koji je u utorak buknuo na Pelješcu, cijele noći osiguravalo je nekoliko stotina vatrogasaca, kojima je pomagala i vojska. Vatrogasci, vojska i kanaderi gase vatru i na Pelješcu i u Kuli Norinskoj, kod Metkovića.

Vatrogasne snage uz pomoć vojske cijelu su noć držale liniju obrane, a posao im je otežavao jak vjetar koji u srijedu ujutro, srećom, ipak slabi.

Nakon sastanka županijskog vatrogasnog stožera Dubrovačko neretvanske županije ministar obrane Damir Krstičević kazao je kako vjeruje da će požari tijekom dana biti stavljeni pod kontrolu.

U Orebiću je u tijeku sastanak županijskog vatrogasnog stožera Dubrovačko neretvanske županije koji je sazvao ministar obrane Damir Krsitčević. On je prije toga sastanka obišao požarište.

U 06:35 poletio je jedan Canadair na gašenje požara, objavila je Državna uprava za zaštitu i spašavanje. Na požaru je i dalje više stotina vatrogasaca iz Dubrovačko-neretvanske županije i ostalih krajeva Hrvatske, kao i pripadnici Hrvatske vojske i drugih interventnih službi.

Vatrogasni zapovjednik Dubrovačko-neretvanske županija Stjepo Simović istaknuo je kako je situacija bolja, no kako vatrogasci naravno i dalje ostaju na terenu. ''Moramo dobro paziti, mjestimično ima manjeg plamena koji vjetar lako raplamsa. Požar je daleko od ugašenog za sada'', rekao je Simović.Kako doznajemo, poletjela su dva kanadera kako bi pomogli lokalizirati požar na Pelješcu

Kako nam je kazao glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković, noćas je požarište na Pelješcu osiguravalo 250 vatrogasaca i 50 vojnika. Fronta je duga 3 do 5 kilometara.
Podsjetimo, potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević hitno je sazvao sastanak županijskog vatrogasnog stožera Dubrovačko neretvanske županije koji će se sastati  u srijedu, 26. rujna 2018. u 8.00 sati u Orebiću. Na sastanku će se dogovoriti daljnji koraci.