SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
OPASNO
 
Sjeverna Koreja ima mogućnosti postaviti nuklearnu bojevu glavu u rakete
Autor/izvor: SEEbiz / H
Datum objave: 08.08.2017. - 22:04:18
WASHINGTON - Sjeverna Koreja je uspjela dovoljno smanjiti nuklearnu bojevu glavu da ju smjesti u jednu od svojih međukontinentalnih raketa, navodi se u tajnim zaključcima stručnjaka američke obavještajne službe, koje je u utorak otkrio Washington Post.

To bi moglo predstavljati bitno napredovanje Sjeverne Koreje koja bi tako mogla postati potpuna nuklearna sila, naglašava američki dnevni list koji je upoznat s tajnim izvješćem koje je prošlog mjeseca završila američka vojna obavještajna agencija DIA.

Do sada je režim Pjongjanga uspješno lansirao dvije međukontinentalne balističke rakete koje mogu doseći tlo Sjedinjenih Država, ali do sada nije mogao postaviti atomsku bombu na raketu.

Vijeće sigurnosti UN-a jednoglasno je u subotu uvelo sankcije Sjevernoj Koreji kako bi ta zemlja okončala nuklearni program. Sankcije bi za trećinu mogle smanjiti izvoz Sjeverne Koreje koji iznosi tri milijarde dolara.

Pjongjang je preko državne novinske agencije u ponedjeljak osudio dosad najoštrije sankcije koje je Vijeće sigurnosti nametnulo toj zemlji zbog pokusa s nuklearnim projektilima te najavio osvetu SAD-u.

Pjongjang je naglasio da nije pogođen sankcijama i obećao da će nastaviti s programom nuklearnog oružja, objavila je agencija.