SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
INTERES
 
Skinest Rail zainteresiran za HŽ Putnički promet, HŽ Cargo i Gredelj
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 03.04.2016. - 11:09:17
ZAGREB - Estonska privatna željeznička tvrtka Skinest Rail zainteresirana je za ulazak na hrvatsko željezničko tržište. Kako je priopćeno iz Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture, estonska tvrtka prati stanje na hrvatskom tržištu željezničkih usluga od 2012. godine, a u posebnom su joj fokusu HŽ Putnički prijevoz i HŽ Cargo, ali i Tvornica željezničkih vagona Gredelj.
Kako Lider doznaje u resornom ministarstvu, estonski željeznički operater na sastanku u Ministarstvu prometa ministru Olegu Butkoviću predstavio je vlastite poslovne planove koje ta tvrtka misli realizirati u Hrvatskoj, a koji uključuju ulazak u vlasništvo društava HŽ Putnički promet i HŽ Cargo. U konačnici, s obzirom na to da tvrtka ima i vlastiti pogon za proizvodnju vlakova u Estoniji, a koje isporučuje diljem EU, zainteresirana je i za konkretna ulaganja u TŽV Gredelj.

Prema ideji koju su Skinestovi predstavnici predstavili u Ministarstvu, nakon konsolidacije i izlaska Gredelja iz stečaja, Estonci su voljni Upravi tog poduzeća ponuditi partnerski odnos, modernizaciju pogona i zajamčeno tržište za Gredeljeve vlakove.

Butković je estonskoj delegaciji poručio, Lider doznaje, da je Vlada spremna na oštro restrukturiranje u oba željeznička operatera, ali i redefiniciju njihove cjelokupne poslovne politike. Vlada je, rečeno je estonskim investitorima, svjesna problema u kojima se nalaze naša željeznička poduzeća, ali i potrebe da se što prije pronađu kvalitetna rješenja za operatere za koje je već postoji velik interes iz nekoliko europskih država.
 
You need Adobe Flash Player to view this.
Download it from Adobe.