SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
INVESTICIJE
 
Skupina financijskih kompanija uložit će u Britaniju 500 milijuna funti
Autor/izvor: SEEbiz / H
Datum objave: 01.07.2016. - 14:59:20
LONDON - Skupina od dvadesetak banaka i financijskih kompanija potvrdila je da će uložiti ukupno do 500 milijuna funti u pokretanje poslovanja u Velikoj Britaniji, objavila je u petak savjetodavna tvrtka PricewaterhouseCoopers.

Skupinu čine britanske, europske i banke izvan Europske unije, a neke su već najavile 200 milijuna funti ulaganja u Britaniju, navode u PwC-u. Ukupno su za tu namjenu u svojim poslovnim planovima rezervirale pola milijarde funti.

Njihovi investicijski planovi bit će poticaj britanskom financijskom sektoru, u kojem nakon britanske referendumske odluke o odlasku iz EU naveliko kruže glasine o ukidanju radnih mjesta i preseljenju u inozemstvo, te o potencijalnom gubitku pristupa pojedinim tržištima u Uniji.

Stephen Morse iz PwC-a naglašava da su u skupini koja najavljuje ulaganja i inovativne financijske kompanije.

"Posrijedi je čitav niz banaka s naglašeno tehnološkim profilom, te kompanije iz sektora financijske tehnologije, komercijalne banke i čak investicijske banke iz niše koje su detektirale rupe na tržištu, dijelom prouzročene povlačenjem velikih globalnih banaka iz pojedinih dijelova poslovanja u proteklim godinama."

Nakon referendumske odluke o izlasku Britanije iz EU neke su banke - uključujući Goldman Sachs i Morgan Stanley - opovrgnule glasine da su zbog njegova ishoda već počele prebacivati tisuće radnih mjesta u inozemstvo.