SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
NAJAVE
 
Sljedeća generacija modela Mercedes-AMG C63 na hibridni pogon
Autor/izvor: SEEbiz / Vrelegume
Datum objave: 08.04.2018. - 10:10:01
FRANKFURT - S obzirom da su njihove osvježene verzije predstavlje na Sajmu automobila u New Yorku prošloga tjedna, modeli kompanije Mercedes-AMG iz serije C63 će još najmanje nekoliko godina ostati na tržištu.

Međutim, kada je riječ o njihovim nasljednicima, šef kompanije Mercedes-AMG, Tobajas Moers, je naveo da će oni odbaciti twin-turbo V8 agregat i da će umjesto njega dobiti hibridni pogonski sklop.

On je izjavio: „Da, sljedeća generacija modela Mercedes-AMG C63 će postati hibrid, u to nema nikakve sumnje".

Naime, nova generacija svih varijanti modela C63 je u ranim fazama razvoja, ali možemo očekivati da se u njima nađe šestocilindarski agregat kojem će pomagati mali elektromotor. Ovim potezom, Mercedes želi da se osigura da će njihova C-Klasa biti u skladu sa sve striktnijim standardima emisije štetnih plinova.

Na pitanje, da li će zvuk novih modela biti bar približno isti kao zvuk trenutnih modela, Moers je odgovorio:

„Zvuk automobila je za sada problem, ali s obzirom da automobili neće plasirati na tržite još nekoliko godina, inženjeri će pronaći rješenje, u to nemam nikakve sumnje". Drugim riječima, s obzirom da će modeli ići na električnu energiju, neće imati prepoznatljiv AMG zvuk, te se kompanija suočava sa nekim poteškoćama po tom pitanju, posebno u Europi.

Pored toga što će imati dva cilindara manje, novi Mercedes-AMG C63 bi mogao, kao standard, dobiti i pogon na svim kotačima. Iako još uvijek ništa nije službeno potvrđeno, Moers je naglasio da bi pogon na zadnjim kotačima mogao postati prošlost s dolaskom nove generacije