SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
IZRUČENJE
 
Sloković: Procedura oko Todorićeva izručenja će sigurno trajati još nekoliko mjeseci
Autor/izvor: SEEbiz / tportal
Datum objave: 09.04.2018. - 13:47:17
ZAGREB - Ivica Todorić u utorak će se ponovo pojaviti na londonskom sudu u Westminsteru, na kojem će se raspravljati o hrvatskom zahtjevu za izručenje. Kako god to ročište završilo, sam sudski proces trajat će još mjesecima.

Todorićeva odvjetnica u Hrvatskoj Jadranka Sloković rekla je za tportal kako će i ona prisustvovati raspravi u utorak. Predviđeno je da se ročište okonča u srijedu.

- Da, bit ćemo tamo. Procedura će sigurno trajati još nekoliko mjeseci, a teško je procijeniti koliko. Kad sud donese odluku, strana koja neće biti zadovoljna može tražiti dopuštenje za ulaganje žalbe. Tad ide nova rasprava. Ako se zahtjev odbije, moguće se žaliti i na tu odluku. Sve ovisi o tome kakva će sada biti odluka suda', izjavila je Sloković.

Navodno je londonski sud odobrio zahtjev da se videovezom iz inozemstva podnesu novi dokazi. Todorićeva odvjetnica kaže kako ne zna ništa o tome tako da se može pretpostaviti kako iza toga stoji DORH.

Za svog odvjetnika u Velikoj Britaniji Todorić je angažirao stručnjaka za građanske slobode i ljudska prava Timothyja Ottyja.

Na prvom ročištu u studenom prošle godine Otty je tvrdio kako je riječ o političkom progonu koji se može gledati u 'geostrateškom kontekstu' jer su najveći kreditori Agrokora ruske banke.

Podsjetimo, Hrvatska je krajem listopada lani izdala europski uhidbeni nalog (EUN) za Todorićem. Desetak dana nakon toga osnivač Agrokora se predao britanskoj policiji i isti dan izveden je pred suca.