SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
UHIĆENJE
 
Slovenija: Uhitili prevaranta koji je iznajmljivao nepostojeće apartmane na Krku
Autor/izvor: SEEbiz / H
Datum objave: 04.12.2017. - 15:51:21
LJUBLJANA - Slovenska policija potvrdila je u ponedjeljak da je uhitila osobu koja ovog ljeta u vrijeme turističke sezone lažnim oglasima izmamila novac od više desetaka osoba, predstavljajući im se kao vlasnik apartmana u Hrvatskoj, uglavnom u Malinskoj i Puntu na  otoku Krku.

Riječ je o 28-godišnjem muškarcu iz okolice Ljubljane kojega se osnovano sumnjiči za 45 kaznenih djela prijevare, a uhićen je krajem studenoga, nakon višemjesečne istrage koja je potrajala zbog zahtjevnog prikupljanja podataka i prijava oštećenih osoba, objavila je u priopćenju ljubljanska policija.

Uhićeni je na popularnom oglasnom portalu duže vremena objavljivao fotografije apartmana čiji je navodno vlasnik, a kasnije se s oštećenima sastajao predstavljajući im se lažnim imenima te uzimao predujam od 200 do 500 eura po osobi.Ukupno je tako u Sloveniji prevario 45 osoba, koje su mu doznačile na bankovni račun ili predale u gotovini ukupno skoro 12 tisuća eura. Žrtve su shvatile da se radi o prijevari tek kad su došle na mjesto gdje su željele ljetovati, utvrdivši da apartmani koje su unajmili ne postoje.

 
You need Adobe Flash Player to view this.
Download it from Adobe.