SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
POLJSKO MESO
 
Slovenija: Uskoro poznato koliko je pojedeno zaraženog kebaba
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 10.02.2019. - 10:08:42
LJUBLJANA - Početkom sljedećeg tjedna bit će jasnije koliko je spornog mesa za kebabe u kojima je Uprava za sigurnost hrane, veterinarstvo i zaštitu bilja potvrdila prisutnost salmonele i ostataka ketoprofena koji su završili u ljudskoj potrošnji. 

Distributer kebaba poljskog proizvođača s tržišta sada povlači dodatne količine tog proizvoda.

Kao što je navedeno na internetskim stranicama Uprave za sigurnost hrane, veterinarstva i zaštite bilja, operater ih je obavijestio da je proizvođač kebab mesa koji se koristi u proizvodnji sporne partije kebaba također korišten u proizvodnji istog proizvoda drugih količina. Oni su već distribuirani drugim operatorima.

Uprava je u uzorku mesa neto težine pet kilograma koje nije stiglo do potrošača, potvrdila prisutnost salmonele te ostataka ketoprofena.

Distributer tako podsjeća na proizvođača goveđeg donora kebaba Efes-pol Fedai Simsek Sp.Zoo s neto težinom od 10, 15 i 20 kilograma. Sve količine označene su 191219 lotom i ističu 19. prosinca 2019. godine.

Kako je pojasnila Radio Slovenija inspektorica za sigurnost hrane Andreja Bizjak, informacije su dostavljene sustavu brzog uzbunjivanja. Kako je dodala, odmah je došlo do reakcije od distributera do proizvođača, a oni su također obavijestili sve slovenske primatelje tog kebaba pa su povučeni iz prodaje. Sada se provodi  povlačenje i kontrola povlačenja, objasnila je.