SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
INTERES
 
Slovenske željeznice zanimljive ulagačima zbog Luke Koper
Autor/izvor: SEEbiz / H
Datum objave: 06.06.2017. - 15:13:26
LJUBLJANA - Više europskih logističkih kompanija prijavilo se na natječaj Slovenskih željeznica kojim traže partnera koji bi dokapitalizacijom ušao u suvlasništvo infrastrukture koja povezuje zaleđe i luku Koper, piše u utorak ljubljanski Dnevnik.

Pozivajući se na neslužbene izvore, Dnevnik navodi da su neobvezujuće ponude predali Hamburger Hafen und Logistik, EP Holding, Poljske državne željeznice i Ruske državne željeznice.

Strateški partner za koji bi se odlučila slovenska vlada dobio bi mogućnost dokapitalizacije cargo dijela Slovenskih željeznica i 49 posto vlasničkog udjela u Teretnom prometu SŽ-a.

Jadranske luke zanimljive su logističarima i brodarima u međunarodnom prometu, ali većina roba dolazi na europsko tržište brodovima preko luka u Sjevernom moru: Rotterdamu, Antwerpenu i Hamburgu. Te luke iskrcaju petinu tog tereta, pa je stoga zanimljiv interes hamburškog logističara da stekne jaču poziciju u luci Koper, navode slovenski mediji.

Prije godinu i pol dana Slovenske željeznice pregovarale su o mogućim ulaganjima teretnog dijela Austrijskih željeznica u njihov teretni promet, ali nije poznato kako su pregovori završili.

 
You need Adobe Flash Player to view this.
Download it from Adobe.