SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
ZELENO SVJETLO
 
Slovenski regulator odobrio spajanje Dnevnika i Večeri
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 30.07.2019. - 18:57:33
LJUBLJANA - Agencija za zaštitu konkurencije izdala je dozvolu za pripajanje novina Dnevnik i Večer. Posljednje regulatorno odobrenje, koje je potrebno za spajanje medijskih kuća, usvojeno je, objavili su u zajedničkom priopćenju, direktor Dnevnika Bojan Petan i predsjednik Uprave Večer Uroš Hakl. 

„To je pomak za koji smatramo da je hitan s obzirom na uske uvjete na tržištu tiskanih medija u obje tvrtke. Nakon pregleda odluke, dvije će tvrtke nastaviti postupak spajanja ", rekli su Petan i Hakl. 

Pojedinosti odluke nisu danas objavljene u agenciji, a rukovoditelji obje tvrtke još nisu komentirali sadržaj.

"Odluka o spajanju Dnevnika i Večera u zajedničko izdavačko poduzeće zasigurno je jedna od najvažnijih odluka u povijesti obje novine", rekao je glavni urednik AVK-a Miran Lesjak. 

"Doneseno je kako bi se novine mogle stajati i stajati. S obzirom na nacionalni i kulturni značaj Dnevnika i Večera, takva aluzija na oca slovenske pisane riječi (Primož Trubar, op. P.) Uopće nije neutemeljena. Živimo u vremenu kada novine, ali ne samo novine, već svi klasični mediji, koji teže postojanju na kvalitetu informacija, profesionalizmu i vlastitoj vjerodostojnosti ", upozorio je Lesjak.

Urednik također uvjerava da će obje novine "ostati ono što jesu - ljubljanski Dnevnik i Mariborska večer".

"Suglasnost koju je AVK dao našem projektu najbolja je moguća vijest za čitatelje Dnevnika, jer im on pruža veću kvalitetu Dnevnika i web portala dnevnik.si", kaže Lesjak. 

"To je i dobra vijest za slovenske medije, jer će se konkurentna borba povećati na kvalitetu svih onih medija koji profesionalizam shvaćaju ne samo kao zahtjev, već i kao poslovnu priliku", dodao je.

Kao što je ranije izviješteno, dvije medijske kompanije, Dnevnik i Večer, namjeravaju uložiti svaki 50% udjela u novom zajedničkom ulaganju DV-a.