SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
LOŠA GODINA
 
Societe Generale razočarao rezultatima
Autor/izvor: SEEbiz / H
Datum objave: 03.11.2017. - 15:09:40
PARIZ - Francuska banka Societe Generale u petak je izvijestila o slabijim rezultatima poslovanja u trećem ovogodišnjem kvartalu u usporedbi s godinom ranije, navodeći među glavnim razlozima ultra niske kamatne stope i slabiju aktivnost na tržištima.

Neto dobit im je u trećem tromjesečju 2017. godine smanjena za 15,2 posto u usporedbi s godinom ranije, na 932 milijuna eura, pokazalo je poslovno izvješće Societe Generalea.

Neto bankovni prihod im je u navedenom razdoblju skliznuo 0,9 posto, na 5,96 milijardi eura.

U trećoj francuskoj banci ipak drže da im je poslovanje u osnovi dobro.

"Unatoč nepovoljnom financijskom okruženju Societe Generale je generirao solidne rezultate poslovanja u trećem tromjesečju, ponajprije zahvaljujući međunarodnom poslovanju s građanima i financijskim uslugama", kazao je izvršni direktor SocGena Frederic Oudea.

"Societe Generale spreman je započeti novu fazu razvoja zahvaljujući povećanoj temeljnoj dobiti u prvih devet mjeseci ove godine, solidnoj kapitalnoj bazi i predanosti suradnika", dodao je Oudea.

U trećem tromjesečju rezervirali su dodatnih 300 milijuna eura za troškove dviju sudskih parnica u Sjedinjenim Državama vezanih za libijski državni stabilizacijski fond LIA i optužbe za manipulacije referentnim kamatnim stopama poput Libora.

"Societe Generale trenutno razgovara s američkim vlastima kako bi riješili ta dva slučaja... Razgovori bi mogli rezultirati sporazumom u idućim tjednima ili mjesecima", poručio je izvršni direktor.

Societe Generale ove se godine povukla s hrvatskog tržišta prodavši Splitsku banku mađarskom OTP-u.

 
You need Adobe Flash Player to view this.
Download it from Adobe.