SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
PRODAJA
 
Sony prodao Murati odjel za baterije
Autor/izvor: SEEbiz / Bug.hr
Datum objave: 29.07.2016. - 07:55:11
TOKIO - Sony je objavio kako je uspio postići dogovor o prodaji svojeg poslovanja vezanog za baterije drugom japanskom proizvođaču, tvrtki Murata.

Prema postignutom dogovoru, poslovanje baterijama Sonyjeve podružnice Sony Energy Devices Corporation bit će u potpunosti prebačeno u ruke tvrtke Murata najkasnije do ožujka iduće godine.

Proces transfera uključuje proizvodne pogone u Kini i Singapurute određenu imovinu i zaposlenike iz Sonyjevog odjela za marketing, kao i Sonyjevih centara za istraživanje i razvoj uJapanu i drugim zemljama svijeta.

Valja naglasiti da dogovor o transferu ne uključuje Sonyjeve prijenosne USB baterije, alkalne baterije, gumb baterije, mobilne projektore i neke druge zasad nespecificirane proizvode.

Inače, Sony je prva tvrtka koja je 1991. godine komercijalizirala litij-ionske baterije, no u novije vrijeme posao s baterijama je bilježio samo gubitke. U posljednjem kvartalu Sonyjev odjel za baterije zabilježio je gubitke od oko 271 milijun američkih dolara na godišnjoj razini.