SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
NOVI ISKORAK
 
Soros se priprema na trgovinu kriptovalutama
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 07.04.2018. - 09:31:12
LONDON - Legendarni investitor George Soros priprema se na trgovinu kriptovalutama, izvještava Bloomberg.

Adam Fisher koji kontrolira makro investiranje u Soros Fund Managementu, dobio je interno odobrenje za trgovinu virutalnim novcem, doznaje se neslužbeno. Do sloužbenog komentara iz Sorosevog fonda zasad je nemoguće doći.

Soros je na nedavnom Svjetskom ekonomskom forumu u Davosu rekao kako virutalni novac ne može djelovati kao prava valuta zbog visoke volatilnosti, no nije predvidio težak pad kojeg su predviđali mnogi analitičari i koji se doista i dogodio. 

- Sve dok imate diktature u usponu imat ćete i različita rješenja pa će vlastodršci u takvim zemljama okrenuti bitcoinu, rekao je Soros.

Otkako je izrekao ove komentare, bitcoin je potonuo 41 posto. Potonuće koje se dogodilo posljednjih mjeseci motiviralo je mnoge investitore da preispitaju svoje stavove o kriptovalutama. 

Soros se već neko vrijeme indirektno kladi na bitcoin. Njegova je kompanija kupila udjel u Overstock.comu u četvrtom kvartalu prošle godine. Tamo je Soros treći najveći dionićar, a to je inače prva maloprodajna kompanija koja je počela prihvaćati digitalne valute. Ova kompanija također planira započeti s mjenjačnicom za kriptovalute. Razmatraju i ponudu digitalnog novca kojim će se moći trgovati na trgovinskoj platformi.