SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
REJTING
 
S&P potvrdio Triglavu dugoročnu bonitetnu ocjenu
Autor/izvor: SEEbiz / indikator.ba
Datum objave: 12.09.2018. - 16:23:34
LJUBLJANA - Bonitetna agencija S&P Global Ratings je 7. septembra Grupi Triglav, a time i njenom matičnom društvu Zavarovalnici Triglav te kćerinskom društvu Pozavarovalnici Triglav Re potvrdila dugoročnu kreditno bonitetnu ocjenu te bonitetnu ocjenu finansijske moći "A".

Bonitetna ocjena ima stabilnu srednjoročnu prognozu. Potvrđena visoka bonitetna ocjena odražava vodeću poziciju grupe na slovenačkom rastućem tržištu, te stabilno i profitabilno poslovanje u posljednjih nekoliko godina koje je zasnovano na dobrom upravljanju rizicima.

Bonitetna agencija je u izvještaju ocjenila poslovanje Grupe Triglav kao stabilno uzimajući u obzir njen vodeći položaj na tržištu Slovenije i regije kao i profitabilnom i raznovrsnom portfoliju osiguranja, dobrom prodajnom mrežom te prepoznatljivim brendom. Kao važan apsekt S&P je ukazao na stratešku usmjerenost prema klijentima te njenu vodeću poziciju u pružanju inovativnih proizvoda osiguranja kao i upotrebu alternativnih prodajnih kanala kao što je kupovina osiguranja putem interneta.

Ocjena boniteta "A" isključivo je ocjena samostalnog profila kreditnih rizika Grupe i ne sadrži nikakvo povećanje koje bi bilo posljedica povezanosti Grupe sa državom.
Stabilna srednjoročna prognoza kreditnog rejtinga odražava očekivanja S&P da će Triglav grupa i dalje uspješno sprovoditi planiranu strategiju i očuvati jako visoki nivo adekvatnosti kapitala u naredne dvije godine, saopćeno je iz Triglava.

 
You need Adobe Flash Player to view this.
Download it from Adobe.