SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
VODA
 
Splićani i treći dan bez pitke vode
Autor/izvor: SEEbiz / H
Datum objave: 09.11.2017. - 10:53:00
Zadnja izmjena: 09.11.2017. - 11:59:30
SPLIT - Na splitskom području i treći je dan na snazi mjera da se voda iz javnog vodovoda, zbog zamućenja vode na izvorištu uslijed obilnih oborina, prije konzumiranja treba prvo istaložiti, a zatim bistri dio prokuhati, izvijestili su u četvrtak iz splitske komunalne tvrtke Vodovod i kanalizacija.

Još se uvijek ne zna koliko dugo će još Splićani biti bez pitke vode, bez koje su ostali nakon što je prije dva dana objavljeno kako je zamućena voda na izvorištu rijeke Jadro, zbog obilnih oborina zadnjih dana na splitskom području.

S obzirom da su analize pokazale kako zamućena voda s izvorišta, osim u splitsku, pristiže i u vodoopskrbnu mrežu Solina, Kaštela i Trogira, čini se da se stanje u tim drugim gradovima poboljšava. 

Današnje vrijednosti mutnoće vode, kojoj je normala 4 NTU, i dalje su u Splitu visoke.

Na Zenti je izmjereno 5,48 NTU, Brdima 8,53 NTU, Autobusnom kolodvoru 9,71 NTU, na Spinutu 10,4 NTU, Sućidru 32,6 NTU, Brodogradilištu Split 9,03 NTU, Lori 11 NTU, na Škrapama 11,4 NTU, te u krajnjoj točki za grad s obzirom na napajanje iz vodospreme u Podstrani 9 NTU.

Inače, splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara jutros je u emisiji Radio Dalmacije potvrdio kako će smijeniti direktora gradske komunalne tvrtke Vodovod i kanalizacija Dragu Davidovića, ali, kako je poslije izjavio za Slobodnu Dalmaciju, ne zbog problema s pitkom vodom, već zato što "ne može pratiti njegovu viziju upravljanja gradskom tvrtkom".

 
You need Adobe Flash Player to view this.
Download it from Adobe.