SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
POBOLJŠANJE
 
Spotify smanjio gubitak i dogurao do 87 milijuna pretplatnika
Autor/izvor: SEEbiz / Bug.hr
Datum objave: 04.11.2018. - 09:12:11

NEW YORK - Spotify je objavio najnoviji izvještaj vezano uz poslovanje tvrtke, a koji se odnosi na prošli kvartal. Prema njemu tvrtka polako, ali sigurno ide prema pozitivnoj nuli, a uskoro im se smiješi i profitabilnost.

Naime, u izvješću stoji kako su prošli kvartal završili sa samo 6 milijuna eura gubitka. Iako se ovaj iznos ne čini kao nešto zanemarivo, treba uzeti u obzir kako su ovog puta gubitci znatno manji nego u istom razdoblju prošle godine. Gubitci u istom razdoblju prošle godine iznosili su znatno većih 73 milijuna eura.

Ako im poslovanje nastavi u istom (uzlaznom) smjeru iduće kvartalno izvješće bi mogli prikazivati i dobit, što će u konačnici najviše razveseliti njihove investitore. Smanjenje gubitaka nije došlo samo od sebe, najveću ulogu u tome su imali korisnici kojih je svakim kvartalom sve više.

Podsjetimo, Spotify je prije dvije godine imao 40 milijuna pretplatnika što je otprilike broj pretplatnika kojeg danas ima Apple sa svojim Apple Music servisom (43,5 milijuna pretplatnika). U te dvije godine, broj pretplatnika se rapidno povećao na 87 milijuna.

U usporedbi s prošlim kvartalom kada je Spotify izvijestio kako imaju 83 milijuna pretplatnika to je osjetno povećanje od 4 milijuna novih pretplatnika. No, sudeći prema nedavnim novostima, Spotify bi uskoro mogao dobiti i nove pretplatnike – iz Hrvatske.

Ipak 87 milijuna nije konačan broj korisnika Spotifyja, jer ima i onih koji ga koriste bez plaćanja (uz manji broj mogućnosti) a tada se broj korisnika penje na 191 milijun mjesečno aktivnih korisnika.

 
You need Adobe Flash Player to view this.
Download it from Adobe.