SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
PATROLE
 
Srbija i Hrvatska razmatraju zajedničke policijske patrole na granici zbog migracija
Autor/izvor: SEEbiz / Beta
Datum objave: 13.04.2018. - 15:43:00
Zadnja izmjena: 13.04.2018. - 19:19:52
BEOGRAD - Direktor policije Srbije Vladimir Rebić razgovarao je danas sa direktorom hrvatske policije Nikolom Milinom o uspostavljanju zajedničkih mešovitih patrola na granici u cilju bolje zaštite granične linije i suzbijanja ilegalnih migracija.

"Razgovarali smo o uspostavljanju zajedničkih mešovitih patrola koje će obezbediti bolju zaštitu državne granice, suzbijanje ilegalnih migracija i bolju razmenu informacija o stanju bezbednosti na zajedničkoj državnoj granici. Uspostavljanje mešovitih patrola sa hrvatskom policijom predvidjeno je Akcionim planom za Poglavlje 24 i mi i time jasno pokazujemo opredeljenost MUP-a Srbije u ispunjavanju uslova za članstvo u Evropskoj uniji", naveo je Rebić.

Kako se navodi u saopštenju, Rebić i Milina su se sastali na graničnom prelazu Batrovci-Bajakovo, gde su konstatovali da je saradnja policija veoma dobra, otvorena i efikasna, posebno u suzbijanju prekograničnog kriminala.Rebić je zahvalio Milini na saradnji koja je rezultirala nedavnim hapšenjem srpskog državljanina D.V. (38) u Hrvatskoj, na osnovu medjunarodne poternice Srbije zbog sumnje da je izvršio teško ubistvo.

 
You need Adobe Flash Player to view this.
Download it from Adobe.