SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
ODLUKE
 
Stada i Hemofarm ostaju u nemačkom vlasništvu
Autor/izvor: SEEbiz / Tanjug
Datum objave: 27.06.2017. - 16:07:22
BEOGRAD - Akcionari nemačke grupe STADA, u okviru koje posluje i srpski Hemofarm, nisu do isteka pregovaračkog roka prihvatili ponudu konzorcijuma dva ugledna investiciona fonda Bain Capital i Cinven o preuzimaju akcija.
Za prihvatanje ponude obezbeđeno je 65,52 odsto akcija, čime nije ostvaren minimalni prag prihvatanja od 67,5 posto akcija na koje je ponuđač, nakon korekcije s početnih 75 odsto akcija, bio spreman.

Ističući da STADA poštuje ovakvu odluku akcionara i da je vidi kao mandat da još snažnije krene u dalji razvoj i rast, predsednik Upravnog odbora STADA grupe Matijas Videnfels (Matthias Wiedenfels) rekao je da ovu odluku vidi i kao znak poverenja i sposobnosti koje su iskazali akcionari STADA grupe.

„Sada će STADA grupa, a sa njom i Hemofarm kao najveći proizvođač i poslodavac u grupi, udvostručiti svoje napore da ostvari održivi profitabilni rast i da na duže staze poveća svoju vrednost" rekao je generalni direktor Hemofarma i potpredsednik grupe STADA za jugoistočnu Evropu, Ronald Zeliger.

STADA je saopštila i da kraj pregovora i konačna odluka akcionara neće imati uticaja na ciljeve rasta za tekuću finansijsku godinu, kao ni na ambiciozne planove za period od naredne dve godine.

 
You need Adobe Flash Player to view this.
Download it from Adobe.