SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
SMIRIVANJE
 
Staničić: Na obali više od milijun gostiju, nema brige za sezonu
Autor/izvor: SEEbiz / N1 info
Datum objave: 03.08.2019. - 20:24:55
ZAGREB - Direktor HTZ-a Kristjan Staničić bio je gost Dnevnika N1 Televizije. Kaže da se ne treba brinuti za sezonu neovisno o srpanjskom minusu.

"Nemamo razloga biti zabrinuti, činjenica jest da danas u Hrvatskoj odmara 1,1 milijun gostiju. Srpanj je iza nas i koji je 1,5 posto ispod prošlogodišnjih brojki, ali smo u prvih sedam mjeseci zabilježili 3,5 posto više dolazaka i oko jedan posto više noćenja", ustvrdio je direktor HTZ-a Kristjan Staničić u intervjuu za N1

I od posezone očekuje dobre rezultate. "Godina traje 12 mjeseci i moramo sagledavati niz ostalih pokazatelja i onda na kraju godine dati analizu i ocjenu. Po prvim podacima i financijski rezultati su bolji u odnosu na prošlu godinu."

Ističe da je Hrvatska turistička zajednica dosta radila na promociji i promidžbi na emitivnim tržištima. "Nama je najvažnije da imamo stabilnu poziciju na tržištima poput Njemačke, Italije, Slovenije gdje bilježimo porast dolazaka, treba istaknuti i kvalitetu i u smislu usluge i ponude."

Stanišić je istaknuo da HTZ promotivne aktivnosti provode u 23 zemlje, a krajem kolovoza krenut će u kampanju za posezonu. Pozdravlja odluku Vlade o smanjenju PDV-a na posluživanje hrane i pića, a dodaje i da ima i drugih rasterećenja zbog čega vjeruje da će to povećati konkurentnost hrvatskog turizma.

Misli da Hrvatska nije podbacila jer su se tržišta poput Turske, Tunisa i Egipta oporavila. "Na nama je da radimo na kvaliteti, sadržaju i onome što su naše komparativne prednosti i poboljšamo svoje turističke usluge pa će onda doći i rezultati."

Za konkurenciju kaže da su i ranijie znali da se oni vraćaju na tržište i u budućnosti će trebati još više sredstava ulagati u promidžbu kako bi zadržali poziciju na tržištu.