SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
ŠIRENJE
 
Starbucks u Srbiji do kraja godine
Autor/izvor: SEEbiz / Beta
Datum objave: 04.06.2018. - 15:53:05
BEOGRAD - Najveći operater restorana u centralnoj Evropi, Amrest holdings najavio je danas da planira da ove godine otvori u Srbiji lokale lanca američke kafeterije Starbucks, saopšteno je danas.

"Prvi Starbucks lokal biće otvoren u toku ove godine u Beogradu, gradu sa dugogodišnjom tradicijom uživanja u kafi. AmRest je vodeći operater Starbucks kafea u regionu centralne Evrope, a Srbija predstavlja najnovije tržište na kome ova kompanija otvara prvi lokal", navodi se u saopštenju te kompanije.

Predsednik za Starbucks u kompaniji Amrest Adam Mularuk izjavio je da mu je veoma drago što će kroz otvaranje prvog lokala u Beogradu ta kompanija biti u stanju da gostima u Srbiji ponudi "jedinstveno Starbaks iskustvo".

"Ova zemlja ima bogatu kulturu kafe i unapred se radujemo što postajemo njen deo, te što ćemo posetiocima pružiti mesto gde će moći da uživaju u kvalitetnoj kafi i otkriju našu strast", rekao je Mularuk.

Kompanija Amrest koja je prvi lokal otvorila u Pragu 2008. godine, sada ima od 300 Starbuckskafeterija u Poljskoj, Nemačkoj, Češkoj, Slovačkoj, Madjarskoj, Rumuniji i Bugarskoj.

Starbucks, osnovan 1971. godine u Seattleu, u SAD, ima više od 28.000 lokala širom sveta i smatra se najvećom svetskom firmom za prženje i prodaju specijalne kafe.