SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
DROGA
 
Stefanović: Cilj je da sklonimo drogu iz školskih dvorišta
Autor/izvor: SEEbiz / Beta
Datum objave: 04.02.2018. - 09:01:02
BEOGRAD - Ministarstvo unutrašnjih poslova radi na otkrivanje onih koji stoje iza naloga na aplikaciji Instagram pod nazivom "Droga Srbija".

Na tom nalogu su srpski tinejdžeri postavljali fotografije na kojima pokazuju da koriste narkotike ne samo kod kuće, već i u školi, a džointe su palili i pokraj policijskih kola.

"Policija u saradnji sa tužilaštvom radi na identifikaciji administratora ovog naloga i svih onih koji se nalaze na objavljenim slikama. U borbi protiv narkomanije preduzima se niz preventivnih mera, koje su posebno usmerene na naše najmlađe. U sklopu predmeta Osnovi bezbednosti dece, koji je na moju inicijativu od septembra uveden u osnovne škole, jedna od ključnih tema je problem narkomanije", kaže ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović za "Kurir".

Kako je naveo za taj list, da bi se rešio problem narkomanije, potrebno je da se uključi celo društvo.

"Cilj nam je da sklonimo drogu sa ulica, daleko od naše dece, iz školskih dvorišta i iskorenimio tu pošast koja je jedna od najozbiljnijih pretnji mladima. Ovo je zajednička borba celog društva, u koju svi moramo biti uključeni i odlučni da joj se suprotstavimo", rekao je Stefanović.