SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
NEZADOVOLJSTVO
 
Štrajk upozorenja zaposlenih u Crnogorskom Telekomu
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 17.09.2019. - 13:16:00
Zadnja izmjena: 17.09.2019. - 13:17:45
PODGORICA - Sindikat Crnogorskog Telekoma i zaposleni u toj kompaniji organizovali su jednosatni štrajk upozorenja zbog namjere poslodavca da ukine socijalni dijalog i kolektivni ugovor.

Iz menadžmenta to negiraju i pozivaju zaposlene da nastave dalje pregovore.

Sindikat je, kako su objasnili, odluku o stupanju u jednosatni štrajk upozorenja donio i zbog namjere poslovodstva kompanije da pitanja od značaja za radni, ekonomski i socijalni položaj zaposlenih, koja su predmet kolektivnog pregovaranja, uređuje sa svakim zaposlenim pojedinačno, kroz posebne sporazume koristeći snagu i poziciju jačeg.

"Na taj način poslodavac u potpunosti obesmišljava i degradira kolektivno pregovaranje i socijalni dijalog sa očitim krajnjim ciljem potpunog ukidanja kolektivnog ugovora kompanije", rekli su iz Sindikata.

Štrajk upozorenja će, kako je najavljeno, biti organizovan na platou ispred upravne zgrade Telekoma.

Crnogorski Telekom je, kako podsjeća Pobjeda, nedavno tužilo 67 radnika koji traže nadoknadu štete na ime manje isplaćenih zarada. O tome je ova kompanija obavijestila Montenegroberzu dopisom, o čemu je Pobjeda ranije pisala. U pismu se ne navodi za koji period zaposleni traže nadoknadu štete, u kojim iznosima i na osnovu kog propisa.