SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
OPTUŽNICA
 
Sud potvrdio sedam od deset točaka optužnice protiv Bandića
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 12.03.2018. - 16:46:59
ZAGREB - USKOK je još u prosincu 2015. godine podignuo optužnicu protiv zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića i njegovih 15 jataka, a do danas optužnica nije potvrđena. Zagrebački Županijski sud potvrdio je sedam točaka optužnice protiv Bandića i njegovih suoptuženika u slučaju Agram, a tri ih je vratio tužiteljstvu na doradu.

"Od deset točaka optužnice sud je sedam potvrdio, a tri vratio radi boljeg razjašnjenja stvari, iako mi smatramo da je sve dovoljno razjašnjeno tijekom istrage i da je isto detaljno obrazloženo u optužnici. Kada primimo pisani otpravak sa suda vidjet ćemo točno o čemu se radi i za koji to dio sud smatra da treba pojasniti", kazala je Uskokova tužiteljica Marta Šamota Galjer.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić se nije pojavio na sjednici optužnog vijeća zagrebačkog Županijskog suda koje treba odlučiti o osnovanosti optužnice u slučaju Agram. Optuženici po slovu zakona nisu dužni biti na sjednici optužnog vijeća.

Odvjetnik Anto Nobilo koji zastupa Bandićeva suoptuženika Petra Pripuza kazao je da se vraćeni dijelovi optužnice "na glomazni otpad i kampanju Milana Bandića".

"U odnosu na glomazan otpad usvojen je naš zahtjev za vještačenje i utvrđivanje je li uopće ostvarena protupravna imovinska korist. Ostalo je potvrđeno i ide u daljnji postupak", kazao je Nobilo. Dodao je da Uskok sada ima tri mjeseca u kojem mogu doraditi optužnicu, nakon čega bi se postupci možda mogli i ponovno spojiti.

Desetak minuta prije zakazanog početka na sud su stigli branjenici. Jedini koji se obratio novinarima bio je Nobilo, Pripuzov odvjetnik. On je rekao da ne hoće li danas biti odluka. Naime, tražit će financijsko vještačenje za štetu, tvrdi da je cijena bila ispod tržišne.

Jedinstven je to slučaju u hrvatskom pravosuđu da se više od dvije godine čeka potvrda optužnice za slučaj koji je težak više od 30 milijuna kuna. Za danas je tako najavljena sjednica Optužnog vijeća, a očekuje se, ako Bandić opet ne iskoristi još neku pravnu smicalicu, da bi optužnica napokon trebala biti i potvrđena.

Podsjetimo, istraga protiv Bandića pokrenuta je u listopadu 2014. godine zbog sumnje da je sa svojim suradnicima proračun oštetio za više od 30 milijuna kuna.

 
You need Adobe Flash Player to view this.
Download it from Adobe.