SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
OPTIMIZAM
 
Šuica: U idućem petogodišnjem razdoblju možemo riješiti demografske probleme
Autor/izvor: SEEbiz / HRT
Datum objave: 10.09.2019. - 19:28:51

BRUXELLES - Dubravka Šuica, imenovana za potpredsjednicu Euorpske komisije za demokraciju i demografiju, izjavila je za središnji Dnevnik HRT-a kako je zadovoljna da je Hrvatska dobila taj portfelj i što je ona odabrana za potpredsjednicu Europske komisije, jer je to velika čast.

Potom je Šuica zahvalila premijeru Andreju Plenkoviću, jer je, kako kaže, on bio taj koji je sudjelovao u pregovorima.

- Bio je jedan od glavnih pregovarača za izbor gospođe Ursule von der Leyen za predsjednicu Europske komisije. On je taj koji je stavio točku demografije na dnevni red, odnosno za agendu Vijeća Europe. Komisija je također svhatila o čemu se radi. Naime, to je veliki problem u EU-u, a posebno u srednjoj i istočnoj Europi, kazala je Šuica.

- U Hrvatskoj ćemo imati još veću motivaciju što je taj portfelj dodijeljen upravo nama da bismo taj problem pokušali početi rješavati. Razumijemo da je to horizontalni problem u svim državama EU-a, ali je posebno izražen u državama srednje i istočne Europe. Hrvatska je također pogođena tim problemom, ali mislim da ima šanse da to riješimo u idućem petogodišnjem razdoblju, dodaje.