SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
SUMNJE
 
Sumnjive Brkićeve transakcije dionicama Plive
Autor/izvor: SEEbiz / N1 info
Datum objave: 05.10.2018. - 18:21:05
ZAGREB - Gost Newsrooma N1 Televizije u petak bio je novinar Indexa llko Ćimić.

Ćimić je govorio o tekstu koji je danas objavio na Indexu o, kao tvrde, dosad nepoznatim informacijama o financijama Milijana Brkića, zamjenika predsjednika HDZ-a i potpredsjednika Sabora.

Index je objavio dokumente prema kojima navode da su poreznici 2014. godine ispitivali Brkićevu imovinu od 2005. do 2012. godine, naime, sumnju je izazvalo to što su krediti i pozajmice koje je uzimao bile daleko veće nego njegove financijske mogućnosti, piše N1

USKOK je, naveo je Ćimić, od Porezne uprave 2014. godine zatražio provjeru porijekla imovine Milijana Brkića i njegove tadašnje supruge Karmen, a njegova imovinska kartica otkrila je nesrazmjer njegovih primanja s ratama po više kredita nakon otplate kojih im gotovo ništa ne bi ostajalo za život.

Ćimić je analizirao dokumente o kojima je pisao na Indexu i prema njima je, tvrdi, Brkić 2006. godine radio u SOA-i s tada prosječnom mjesečnom plaćom od oko 9.000 kuna uzeo kredit od milijun kuna kod Karlovačke banke i dan kasnije tim kreditom kupio dionice Plive, a nakon nešto više od mjesec dana kasnije, prodao je te iste dionice i prodajom zaradio oko 266.000 kuna.

Ćimić je istaknuo da je upitno je li Brkić s obzirom na to da je bio u SOA-i znao da treba toliko riskirati i uložiti u dionice Plive, a pitanje je i kako je mogao dobiti tako velik kredit. Upozorio je na važnost uloge DORH-a i podsjetio da je 2011. godine bila najavljena istraga vezano uz trgovanje dionicama Plive s obzirom na to da se, kaže, pojavila informacija da su se na tome obogatili pojedini ljudi bliski HDZ-u, a ne zna se je li ta istraga počela i ako jest - kako je završila?