SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
KRIPTOVALUTE
 
Suosnivač Ethereuma: Čeka nas katastrofa, pa tek potom stabilizacija
Autor/izvor: SEEbiz / CNBC / Sinteza invest
Datum objave: 10.01.2018. - 13:36:15
NEW YORK - Tržište kriptovaluta će osjetiti katastrofu, ali zatim će se stabilizirati, rekao je suosnivač Ethereuma, kompanije koja stoji iza istoimene valute.

Nekoliko alternativnih kriptovaluta značajno je poraslo posljednjih nekoliko tjedana, dok se traži alternativa bitcoinu. Jedna od njih je ethereum za koju mnogi kažu da je novi bitcoin. Ova digitalna valuta prvi put u povijesti je prešla i granicu od 1.000 dolara.

Međutim, suosnivač Ethereuma Charles Hoskinson zabrinut je zbog "nerealnih“ projekata oko kriptovaluta koje dolaze do izražaja posljednjih dana. 

Kako je rekao, mnogi od tih tokena koji nemaju jake temelje, nemaju dobru tehniku ili su jednostavno nerealni projekti, na kraju će naići na neku veliku prepreku koju neće moći savladati i tada će mnogi od njih sigurno propasti, uvren je. 

"Tržište kriptovaluta će ojačati i stabilizirati se kad propadnu sve one alternativne valute kojima je falila suština da bi uspele. Lično mislim da ćemo videti stabilnost posle katastrofe“, rekao je. 

Također, ako je za utjehu, Hoskinson misli da mnogi od tih koina neće propasti baš uskoro jer ima još sredstava koja im pomažu da se održe. 

"Problem je i što sada mnogi od njih imaju puno novca. Teško je propasti kada se vrti negdje 5 milijuna ili 10 milijuna dolara godipnje, a vi ovde imate na primjer milijardu dolara kapitala“.