SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
ZDRAVSTVENI TURIZAM
 
Svažić i CSEBA predstavili potencijale Krapinskih Toplica na HTI konferenciji u Bruxellesu
Autor/izvor: SEEbiz / CSEBA
Datum objave: 30.11.2018. - 14:35:00
Zadnja izmjena: 30.11.2018. - 17:32:28
BRUXELLES - Health Tourism Industry Conference HTI, održana je 27-28.11.2018 u Bruxellesu, u sjedištu Europskog parlamenta, uz podršku zastupnice Ruže Tomašić.

Kinesko jugoistočno europska poslovna asocijacija (CSEBA) i načelnik Općine Krapinske toplice Ernest Svažić, predstavili su sadržaje, potencijale i projekte Krapinskih Toplica, ovogodišnjeg dobitnika nagrade za najbolju destinaciju zdravstvenog turizma u Hrvatskoj.

Budući da je 2018. godina proglašena godinom suradnje Kine i Europe u području turizma, Krapinske su Toplice kao domaćin prvog Silk Road Tourism Workshopa i destinacije koja je privukla kineska ulaganja, privukle veliku pozornost sudionika konferencije.

Na konferenciji su sudjelovali zastupnica Ruža Tomašić, Anna Athanasopolou, voditeljica odjela za Turizam pri Europskoj komisiji, Balazs Lengyel pravni savjetnik odjela za zdravlje pri Europskoj komisiji, Dr.Adam Ruszinko predsjednik Mađarske health tourism asocijacije te mnogi drugi panelisti i gosti konferencije.

Načelnik Svažić je u okviru panel rasprave o europskom zdravstvenom turizmu, održao izlaganje "Krapinske Toplice – izazovi razvoja destinacije zdravstvenog turizma.

Održani su sastanci s potencijalnim partnerima na projektima, te otvorene mogućnosti za nove suradnje. Nakon konferencije, gosti iz Kine su dočekani u Krapinskim toplicama, gdje im je CSEBA prezentirala aktualne i nove projekte.

CSEBA i dalje nastavlja aktivno raditi na promociji Hrvatske kao destinacije, promociji projekata i uspostavljanju međunarodne suradnje.