SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
SENZACIJA
 
Švedska razbila Meksiko, Njemačka ispala
Autor/izvor: SEEbiz / Večernji list
Datum objave: 27.06.2018. - 18:15:18
MOSKVA - Nogometaši Švedske i Meksika prošli su u osminu finala Svjetskog prvenstva nakon dramatičnog 3. kola F skupine u kojoj su Šveđani u Jekaterinburgu dobili Meksiko s 3-0 (1-0), a svjetski prvak Njemačka u Kazanju izgubila od Južne Koreje s 0-2 (0-0) i ispala.

Njemačka je u Kazanju trebala bilo kakvu pobjedu, ali je u trećoj minuti sudačke nadoknade za Korejance zabio Young-Gwon Kim,a u šestoj minuti dodanog vremena strijelac je bio Heung Min Son. Njemačka nije ispala u grupnoj fazi SP-a punih 80 godina.

Šveđani su u Jekaterinburgu pobijedili Meksiko s 3-0 golovima Ludwiga Augustinssona (50), Andreasa Granqvista (62pen) i autogola Edsona Alvareza (73). Ta pobjeda je bila dovoljna Šveđanima za osminu finala i prvo mjesto u skupini, dok su Meksikance, gotovo sigurne nakon dvije pobjede, ipak nakraju spasila Južna Koreja.

U posljednjem kolu Njemačka je izgubila 2:0 protiv Južne Koreje te tako završila posljednja u skupini F. Nijemcima je trebala bilo kakva pobjeda, no danas nije bio njihov dan, ispromašivali su se pred golom Korejaca.

A onda i kažnjeni u samoj završnici utakmice. Young-Gwon Kim je zabio u trećoj minuti sudačke nadoknade, a pobjedu Južne Koreje je u 96. minuti potvrdio Heung Min Son. Prvo je to ispadanje Njemačke u grupnoj fazi svjetskog prvenstva nakon 80 godina.