SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
INVESTICIJE
 
Švedski Rimaster dolazi u Paraćin
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 03.07.2018. - 17:30:31
PARAĆIN - Kompanija "Rimaster elektrosistem AB" iz grada Rimoforsa u Švedskoj, u Paraćinu će proizvoditi kablove, kablovske snopove za specijalna vozila i industrijske sisteme, najavljeno je danas na konferenciji za novinare u Skupštini opštine Paraćin.

Proizvodnju će početi uskoro, u iznajmljenom poslovnom prostoru "Poleta", gde će za početak biti zaposleno oko 50 radnika, koji će pre toga biti na obuci u Švedskoj, a uporedo će graditi svoju fabriku u Industrijskoj zoni, površine od oko 3.000 kvadratnih metara.

Predsednik opštine Paraćin Saša Paunović i direktor "Rimastera" Tomas Stalnerta naveli su da se "Rimaster" za Paraćin odlučio nakon dužih pregovora, ocenivši ponudu tog grada kao korektnu i ozbiljnu.

Ova kompanije, koja ima proizvodne jedinice u Švedskoj, Poljskoj i Kini i prodajne kancelarije u Nemačkoj, Belgiji i Francuskoj, u Fabrici u Paraćinu "u prve tri godine, po fazama, zaposliće 300 do 400 radnika, a u narednih deset godina, plan je da zaposli 700 do 1.000 radnika".

Kupci roba "Rimastera" su vodeći proizvođači u oblasti specijalnih vozila za rukovanje materijalima, rudarstvo, šumarstvo i poljoprivredu, industrijske aplikacije i automatizaciju.


 
You need Adobe Flash Player to view this.
Download it from Adobe.