SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
PROSVJED
 
Taksisti pripremaju prosvjed na Istarskom ipsilonu
Autor/izvor: SEEbiz / Glas Istre
Datum objave: 07.08.2018. - 08:41:22
PULA - U subotu istarski taksisti planiraju prosvjedom upozoriti na, kako kažu, nelojalnu konkurenciju koju im u poslovanju predstavljaju tvrtke poput Cammea i Ubera.

Prosvjed, ili možda prosvjedna vožnja, vjerojatno će se, kako javlja Glas Istre, održati na Istarskom ipsilonu, no više informacija o okupljanju taksista za sada nije poznato, jer ni detalji akcije još nisu do kraja definirani.

Moguće je da se na kraju i odustane od blokade Istarskog ipsilona i da se prosvjed održi u Zračnoj luci Pula ili nekom drugom frekventnom punktu.

- Razlog za prosvjed je što Cammeo radi bespravno, imamo informaciju da za Medulin i Ližnjan nemaju niti jednu dozvolu, za Pulu imaju nešto, ali ne sve što bi trebali. A vozači koji rade za Uber rade bez dozvola, rekao je za Glas Istre jedan od taksista s Puljštine.

Ogromno nezadovoljstvo lokalnih taksista uglavnom je izazvala pojava velikog broja prijevoznika s kontinenta, koji, zahvaljujući novom Zakonu o prijevozu u cestovnom prometu, lako dobivaju dozvole na istarskom području. Borba za svoj dio kolača u ovoj djelatnosti dovela je i do više sukoba taksista s vozačima Ubera, a situacija je kulminirala obračunom i prijetnjama u nedjelju 22. srpnja na parkiralištu Plodina u Šijani, nakon čega je policija privela jednog Puljanina.