SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
VJERNI
 
Talijani u srpnju ostvarili preko milijun noćenja
Autor/izvor: SEEbiz / H
Datum objave: 06.08.2019. - 13:12:30
ZAGREB - Talijanski turisti su u srpnju ostvarili 209 tisuća dolazaka i 1,1 milijun noćenja, što je u odnosu na lanjski srpanj rast od 1,5 odnosno tri posto, objavila je u utorak Hrvatska turistička zajednica (HTZ), napominjući da glavnina Talijana tek dolazi.

Navode kako Italija za hrvatski turistički sektor predstavlja jedno od najvažnijih emitivnih tržišta s kojeg smo u dosadašnjem dijelu godine ostvarili 579 tisuća dolazaka i 2,3 milijuna noćenja, što u odnosu na isto razdoblje lani predstavlja rast od 1,3 posto u dolascima i 2,4 posto u noćenjima.

Direktor HTZ-a Kristjan Staničić naglašava kako su navedeni rezultati odlični pokazatelji za Ferragosto, razdoblje kada u Hrvatskoj boravi najviše talijanskih turista.

"Glavnina turističkog prometa s tržišta Italije tek slijedi, što potvrđuju i najave ključnih partnera - turoperatora i agencija, za kolovoz i prvu polovinu rujna. Rezultat je to kontinuirane i proaktivne promotivne strategije koja uključuje brojne marketinške i PR kampanje, ali i odličnu suradnju s talijanskim partnerima", izjavio je Staničić, napominjući kako je sve bolja prometna povezanost Italije i Hrvatske poticajni čimbenik daljnjeg rasta turističkog prometa s toga tržišta.

Iz HTZ-a navode da Talijani na putovanja najčešće idu automobilom i to gotovo 60 posto, potom avionom, njih 20 posto, a slijede putovanja vlakom, autobusom i brodom.

Oko 56 posto Talijana svoja putovanja rezervira izravno, 37 posto uopće ne rezervira, dok oko sedam posto putovanja rezervira preko agencije.

Od smještaja u Hrvatskoj preferiraju objekte u domaćinstvu i hotele, a od turističke ponude cijene vrhunsku gastronomiju, prirodne ljepote, nautiku, u posezoni posebice zdravstveni turizam, navodi se u priopćenju.

"Na tržištu Italije odradili smo ključne promidžbene aktivnosti što je vidljivo po postignutim rezultatima, ali i brojnim pozitivnim objavama koje svakako pridonose kreiranju pozitivnog imidža i prepoznatljivosti Hrvatske na tom važnom tržištu", kaže direktorica Predstavništva HTZ-a u Italiji Viviana Vukelić.

Napominje da Talijani tradicionalno najviše putuju u kolovozu, a omiljene inozemne destinacije su im Grčka, Španjolska i Hrvatska gdje najčešće putuju u Istru, Kvarner i Dalmaciju, ali sve više otkrivaju i kontinentalni dio naše zemlje, posebno Zagreb.

 
You need Adobe Flash Player to view this.
Download it from Adobe.