SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
SERIJA
 
Talijanski Leone Film Group će snimati tv-seriju o skandalu Vatileaks
Autor/izvor: SEEbiz / H
Datum objave: 21.04.2017. - 19:11:29
RIM - Talijanska filmska kompanija Leone Film Group, koju je osnovao Sergio Leone, snimat će tv-seriju na engleskome o Vatileaksu, nizu skandala koji su potresali Vatikan.

Ta kompanija je kupila prava za ekranizaciju dviju knjiga talijanskog istraživačkog novinara Gianluigija Nuzzija za ta djela koja upozoravaju na rastrošnost i korupciju u Vatikanu.

Radi se o knjigama "Via Crucis" koja je objavljena u prosincu 2015. i govori o financijskim podvalama u Vatikanu i knjizi "Njegova visost" objavljenoj u svibnju 2012, na temelju tajnih dokumenata koje je od pape Benedita XVI. otuđio njegov šef posluge, koje govore o korupciji, ogovaranjima, osujećenim karijerama i spornim izborima u maloj državi.

"Kada sam počeo pisati te knjige, 2008. godine, ušao sam u intrigantni svijet praćenja, susreta i odnošenja dokumenata od Pape", navodi Nuzzi u priopćenju.

"To je igra sjena i slabosti, sačinjena od seksa, afera i novca. Želim da svijet zna da se konačna bitka između dobra i zla vodi u Vatikanu", dodao je taj novinar koji je precizirao da je zadovoljan što će serija biti snimljena na engleskom jer se radi o "međunarodnoj povijesti koja ne uključuje samo Vatikan već brojne zemlje svijeta".