SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
FLOTA
 
Tankerska Next Generation ugovorila isporuku dvaju novih brodova u Južnoj Koreji
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 13.03.2015. - 14:59:56
ZADAR - Tankerska Next Generation, tvrtka kćer zadarske Tankerske plovidbe, jučer je ugovorila isporuku dvaju novih brodova.
Ugovori se odnose na dvije novogradnje MR tankera eko-dizajna, nosivosti 50,000 dwt, iz južnokorejskog brodogradilišta Hyundai Mipo. Isporuka tankera je zakazana za travanj odnosno srpanj ove godine.

Brodovima će upravljati Tankerska plovidba d.d., što će biti dodatak postojećem Ugovoru o upravljanju. Kupnja dvaju MR tankera eko-dizajna financirat će se iz sredstava Tankerske Next Generation d.d. prikupljenima u inicijalnoj javnoj ponudi dionica te kreditima poslovnih banaka. Nakon isporuke ovih dvaju brodova, Tankerska Next Generation imat će u svojoj floti četiri moderna produkt tankera. U četvrtom kvartalu ove godine očekuje se i novogradnja koja je već ranije ugovorena, čime će flota Tankerske Next Generation brojiti ukupno pet tankera za prijevoz naftnih derivata.
 
- Tankerska Next Generation je ovom kupnjom ispunila obećanje dano svojim dioničarima da će sredstva prikupljena u IPO-u uložiti u nabavu novih modernih produkt tankera“, kazao je John Karavanić, direktor Tankerske Next Generation.

Inicijalna javna ponuda dionica TNG-a uspješno je okončana 5. veljače 2015. TNG je u IPO-u prikupio 208 milijuna kuna.