SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
REZ
 
Tata Steel otpušta 3.000 radnika u Europi
Autor/izvor: SEEbiz / H
Datum objave: 19.11.2019. - 20:47:11
LONDON - Indijski konglomerat i jedan od najvećih proizvođača čelika Tata Steel u Europi planira otpustiti 3.000 radnika. Time će oko dvije trećine zaposlenika u administraciji ostati bez svojih radnih mjesta, stoji u priopćenju kompanije.

Najava je uslijedila nakon blokade dugo najavljivane suradnje o zajedničkom nastupu na tržište, njemačkog ThyssenKruppa i Tata Steela.

- Ovom odlukom želimo ojačati naš položaj na europskom tržištu. U budućnosti planiramo uvesti niz promjena u našoj poslovnoj strategiji kako bismo smanjili troškove i povećali učinkovitost  – izjavio je Henrik Adam, izvršni direktor Tata Steela u Europi

Kako navodi BBC, indijski konglomerat za sada nema namjeru smanjivanja broja zaposlenih u proizvodnji kao ni gašenja postojećih pogona.
Kompanija se već dulje vrijeme bori sa sve gorim uvjetima na tržištu zbog čega su odlučili sve napore uložiti u povećanje prodaje proizvoda veće vrijednosti, unaprjeđenje efikasnosti i smanjenje troškova radnika. Naime, Tata Steel na globalnoj razini zapošljava oko 20.000 ljudi, a u lipnju su pokrenuli program transformacije kako bi ojačala svoje poslovanje na europskom tržištu

Inače, europski proizvođači čelika za probleme na tržištu u velikoj mjeri krive Kinu, za koju smatraju da ima preveliku proizvodnju s kojom se ostale zemlje ne mogu nositi.

 
You need Adobe Flash Player to view this.
Download it from Adobe.