SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
DOGOVOR
 
Tech Data preuzima udeo u srpskoj kompaniji OSA Računarski inženjering
Autor/izvor: SEEbiz / Tanjug
Datum objave: 26.06.2018. - 11:17:00
BEOGRAD - Američka kompanija Tech Data sklopila je sporazum o preuzimanju dela poslovanja srpske firme OSA Računarski inženjering, vodećeg distributera dodate vrednosti u softverskom segmentu u regionu - u Srbiji, Hrvatskoj, Sloveniji, Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini, Makedoniji i Albaniji.

Dve strane očekuju da će, prema ugovoru, i uz ispunjavanje određenih uslova, akvizicija biti završena do kraja jula 2018., saopštila je danas korporacija Tech Data.

Iznos transakcije nije obelodanjen.

S ovim sporazumom kompanija Datech Solutions, Tech Datin specijalizovani globalni provajder usluga sa dodatom vrednošću za Autodesk i Autodeskov preprodajni kanal, širi prisustvo na celom Balkanu i distribuciju horizontalnih rešenja, kao što su AutoKAD i AutoKAD LT.

Nakon akvizicije, OSA namerava da preoblikuje svoje preostale poslove u preprodaju sa dodatnom vrednošću, koristeći svoje znanje i iskustvo na tržištu.

"Drago nam je što smo nakon više od 25 uspešnih godina u ovom poslu preneli poslovanje Autodesk VAD na kompaniju Datech Solutions, znajući da će biti u dobrim rukama", rekao je Željko Tomić, izvršni direktor i suosnivač kompanije OSA Računarski inženjering d.o.o.

Datech Solutions je specijalizovan za servisno poslovanje kompanije Tech Data, svetskog distributera celovitih tehnoloških proizvoda, usluga i rešenja. Datech Solutions opslužuje potrebe više od 400 visoko specijalizovanih Autodesk distributera širom sveta, od strateškog razvoja i upravljanja kanala do specijalizovane industrijske obuke, poslovne inteligencije i generisanja tražnje, navodi se u saopštenju.