SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
PLANOVI
 
Tedeschi Fiorio: Atlantic spreman za veliko preuzimanje
Autor/izvor: SEEbiz / lider / tportal
Datum objave: 17.05.2018. - 10:57:40
ZAGREB - "Prema razini zaduženosti, stabilnosti kompanije i kompetencijama menadžmenta spremni smo za novi veliki iskorak. Kad kažete da ste spremni za veliku akviziciju, svima se širom otvore oči, ali nemamo ništa konkretno definirano, ništa što bismo mogli podijeliti, osim da su temelji postavljeni i mi tražimo prilike za veći rast", rekla je Tedeschi.

Dodala je kako im je nekoliko mogućih meta za preuzimanje na vidiku.

- Ali nijedna nije tako velika i važna kao što je bila Droga Kolinska, razmjeri su mnogo manji, niti je bilo što u fazi da o tome pregovaramo', kazala je Tedeschi za Lider.

Prošle jeseni se u kuloarima pričalo kako Atlantic želi preuzeti Franck, ali Tedeschi to demantira.

- Nije nam to prioritet. Franck je zanimljiva kompanija jer ima jake brendove te dugu tradiciju i dobar položaj na hrvatskom tržištu. Sustavno promatramo okružje, ali primarno gledamo kompanije koje su na prodaju, što s Franckom nije slučaj, objasnila je potpredsjednica Atlantica.

Za sad ne razmišljaju niti o akviziciji neke od kompanija iz sustava Agrokor.

- U Agrokorovu sustavu neosporno ima dobrih kompanija i brendova, no situacija je još previše kompleksna i hipotetska, ne znamo što bi i po kojoj cijeni uopće bilo na prodaju da bismo bilo što od toga tretirali kao jedan od ciljeva. Zaista, kontinuirano pratimo situaciju, ne samo u Hrvatskoj ili regiji nego još i pomnije na vanjskim tržištima i u tom se smislu ne ograničavamo i ne iščekujemo, rekla je Tedeschi.