SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
PLANOVI
 
Telekom Srbija planira preuzimanja kablovskih operatera
Autor/izvor: SEEbiz / Večernje novosti / eKapija
Datum objave: 17.07.2018. - 09:38:16
BEOGRAD - Telekom Srbija je u pregovorima sa određenim brojem kablovskih operatera i planira akvizicije nekoliko kompanija u ovoj oblasti, izjavio je generalni direktor Telekoma Predrag Ćulibrk.

U razgovoru za Večernje novosti on nije precizirao o kojim kompanijama je reč, ali je naveo da su pregovori otvoreni i da Telekom Srbija, kao kompanija koja transparentno posluje, neće ništa skrivati od javnosti ako i kada dogovor bude postignut.
Kaže i da Telekom Srbija ima finansijskih kapaciteta za te planove.

- Uz veliko razumevanje našeg većinskog akcionara, Republike Srbije, mislim da možemo još značajnije da investiramo, i to ne samo kroz sopstvena ulaganja u infrastrukturu, već i kroz akvizicije u periodu koji je pred nama - ističe Ćulibrk.

On podseća da domaći teleoperater već nekoliko godina drži stabilan udeo od 46% na tržištu mobilne telefonije i oko 25% učešća u segmentu televizijskog sadržaja.
Istovremeno, ukazuje da danas na tržištu telekomunikacija u Srbiji, osim tri dominantna mobilna operatera, postoji 90 operatera TV usluga, oko 200 internet servis provajdera, te više od 20 operatora fiksne telefonije.

- Za očekivati je da dođe do ozbiljnije konsolidacije tržišta u narednom periodu, da se broj operatera svede na razumniju meru koja može da obezbedi rast tržišta i nove investicije i samim tim implementiranje novih usluga koje se očekuju - navodi Ćulibrk.

Telekom Srbija, naglašava, neće biti po strani, te stoga i pomenuti planovi o akvizicijama.
Osvrnuvši se na poruku iz Beča da je austrijski A1 nedavno najavio da ima milijardu evra za akvizicije u regionu, te da je ponovo pomenuo moguću kupovinu Telekoma Srbija, Ćulibrk kaže da takvih informacija - nema.

- Opet bih rekao da po iznosu od jedne milijarde evra sigurno nisu spremni za kupovinu Telekoma Srbija, jer smatram da naša kompanija vredi više - zaključuje generalni direktor domaćeg teleoperatera.