SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
PROGRAMERI
 
Telekom Srbija: Raspisan novi konkurs za mlade programere
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 01.10.2018. - 15:30:16
BEOGRAD – Kompanija Telekom Srbija raspisala je novi ciklus mts app konkursa namenjen talentovanim učenicima srednjih škola koji pohađaju specijalizovana odeljenja za matematiku, informatiku i računarstvo.

To je osmi put da Telekom Srbija organizuje konkurs za izradu aplikacija za mobilne uređaje u Android-u i iOS-u, čime još jednom potvrđuje svoju usmerenost ka ulaganju u mlade talente i njihovo usavršavanje na polju savremenih tehnoloških i komunikacionih rešenja, poručuju iz te kompanije.

Predstojeći mts app konkurs će, kako je saopšteno, okupiti najveći broj učenika do sada, budući da u njemu učestvuje čak 37 škola iz čitave Srbije.

Kao i prethodni i ovaj konkurs će imati regionalni karakter, jer će u organizaciji m:tel Banja Luka i m:tel Podgorica, prema istim pravilima, biti realizovan i u Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori.

Timovi učenika takmičiće se prvo u državnom finalu sa vršnjacima iz svoje zemlje, a ukoliko njihova aplikacija bude među pet najboljih, stiču pravo da se nađu u konkurenciji „Regionalnog app izazova" i takmiče se sa učeničkim timovima iz susedstva.

Glavnu nagradu na „Regionalnom app izazovu" predstavljaće poseta konferenciji IDTećEx Show u Berlinu, u aprilu sledeće godine, a biće dodeljena i specijalna nagrada za inovativnost.

Na oba nivoa takmičenja – državnom i regionalnom finalu, vrednuje se ideja, kompleksnost rešenja, realizacija, inovativnost, a posebno društveno korisna namena aplikacija, doprinos razvoju telekomunikacionih usluga, kao i doprinos unapređenju upotrebe mobilnih telefona i uređaja.

Telekom Srbija ovim konkursom nastoji da podstakne kreativnost, timski i preduzetnički duh među talentovanim srednjoškolcima, pružajući im mogućnost da unaprede i primene svoje znanje u procesu izrade aplikacija.

Kao projekat koji podstiče mlade da kroz izradu aplikacija realizuju jedan svoj projekat, razviju preduzetničke veštine i na taj način postanu pokretači, mts app konkurs jedan je od vodećih u okviru kampanje „Pokrećemo pokretače" kojom Telekom Srbija ističe pokretače pozitivnih promena u svom okruženju.