SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
EPILOG
 
Telemach odustao od spajanja s Pop TV-om i Kanalom A
Autor/izvor: Siniša Malus, sinisamalus@seebiz.eu
Datum objave: 18.01.2019. - 12:45:00
Zadnja izmjena: 18.01.2019. - 12:48:52
LJUBLJANA - Ipak neće biti ništa od najvećeg medijskog preuzimanja u povijesti Slovenije, spajanja Telemacha i dvije najveće komercijalne televizije Pop TV i Kanal A.

Nakon što je zaštitinik konkurencije u dosadašnjem postupku naveo da neće odobriti preuzimanje, američki vlasnik Pro Plusa, koji je, između ostalog, nakladnik komercijalnih televizija Pop TV i Kanal A, odlučio je odustati od ugovora o prodaji s United Groupom, vlasnikom Telemacha.

"Uvijek smo naglašavali da ova transakcija nije presudna za nas. Naprotiv, čvrsto vjerujemo u vrijednost televizijskog poslovanja u Sloveniji i njezinu budućnost, što potvrđuje i izvanredan rast prihoda u protekloj godini", izjavio je Christoph Mainusch, jedan od izvršnih direktora u CME grupi.

U Sloveniji trenutno ostvaruju povrate na investiciju koje nisu vidjeli više od jednog desetljeća, ističu oni.

Obavijest o otkazivanju objavljena je danas na njezinoj internetskoj stranici.
Kao što je poznato, United Group je u srpnju 2017. s CME-om sklopio ugovor vrijedan 230 milijuna eura za kupnju svojih medijskih kuća u Sloveniji i Hrvatskoj. Trebali su samo pristanak regulatora.

Dok su u Hrvatskoj bez velikog problema dobili dozvolu za preuzimanje, u Sloveniji se to zakompliciralo. Unatoč upornom lobiranju predstavnika United Groupa kod slovenskih političkih stranaka i dužnosnika, Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja (AVK) stalno je odgađala konačnu odluku. Agencija nije bila sklona preuzimanju, jer bi ono rezultiralo preklapanjem na istim relevantnim tržištima, kao i povezivanjima koja bi mogla ograničiti konkurenciju na usko povezanim tržištima.

 
You need Adobe Flash Player to view this.
Download it from Adobe.