SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
PLANOVI
 
Telenor planira dalje jačanje prisustva u Srbiji
Autor/izvor: SEEbiz / eKapija
Datum objave: 07.09.2018. - 11:43:36
BEOGRAD - Novi vlasnik Telenora u Srbiji, PPF grupa, nastaviće da jača lidersku poziciju te kompanije i poboljšava usluge za korisnike, rekao je izvršni komercijalni direktor sektora telekomunikacija u PPF grupi Marek Slačik na regionalnoj konferenciji o telekomunikacijama i medijima "Digital 2018" u Beogradu.

On je naveo da je PPF kupio Telenorove operacije u četiri zemlje, uključujući i Srbiju, jer "veruje u potencijal tih tržišta i ima ambiciju da razvija telekomunikaciono poslovanje u centralnoj i istočnoj Evropi".

- Odluka o kupovini Telenorovih kompanija u Srbiji, Crnoj Gori, Bugarskoj i Mađarskoj bila je strateška, jer je ovaj region za nas prirodan drugi dom. Telekomunikacije su jedna od dve najveće oblasti poslovanja PPF grupe, kojima se bavimo u Češkoj i Slovačkoj od 2012. godine. Druga važna oblast našeg poslovanja su finansijske usluge kojima se bavimo više od 20 godina - rekao je Slačik.

On je ocenio da je u Srbiji tržište telekomunikacija dinamično.

- U mobilnoj telefoniji, Telenor Srbija je lider po prihodima i po SIM tržišnom učešću i predvodi digitalizaciju u okviru sektora telekomunikacija. Naša ambicija da ostanemo na vrhu se neće promeniti. Imamo veoma dobru osnovu za dalje jačanje ove pozicije. Želimo da nastavimo da aktivno doprinosimo razvoju tržišta i poboljšanju usluga za korisnike - istakao je Slačik.

Dodao je da korisnici u Srbiji imaju visoka očekivanja, žele da koriste dosta interneta, kao i da imaju najnovije modele pametnih uređaja.

Mobilni operateri, po njegovim rečima, nastoje da odgovore na rastuće potrebe korisnika i tu PPF grupa vidi priliku da dalje razvija tržište.

- Naš cilj je da nastavimo aktivan rad na rastu i razvoju konkurentnog tržišta. Ono što možemo da donesemo iz grupe su znanje i veštine za unapređenje proizvoda i procesa – da iz šest zemalja u kojima poslujemo donesemo ono što je najbolje i to primenimo i na tržištu Srbije - kazao je Slačik.

PPF grupa je krajem jula ove godine završila preuzimanje telekomunikacionih kompanija Telenora u Srbiji, Mađarskoj, Bugarskoj i Crnoj Gori, a cena te transakcije je bila 2,8 mlrd EUR.

 
You need Adobe Flash Player to view this.
Download it from Adobe.