SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
RAST
 
Telenor Srbija: Prihodi povećani 4,4% u drugom kvartalu
Autor/izvor: SEEbiz / Tanjug
Datum objave: 23.07.2013. - 22:14:28
BEOGRAD - Prihodi kompanije Telenor Srbija u drugom kvartalu ove godine iznosili su 10,568 milijardi dinara, što je povećanje od 4,4 odsto u odnosu na isto tromesečje prošle godine.
Broj pretplatnika porastao je za 1,1 odsto u odnosu na drugi kvartal 2012. i iznosi 3,2 miliona, objavljeno je na sajtu Telenora.

Kapitalne investicije ostaju intenzivne u 2013. i usmerene su na dalje širenje i unapređenje mreže i informativnih sistema.

Izvršni direktor finansija u Telenoru Srbija, Erlan Neten, kazao je da se poslovanje te kompanije susreće sa sve izazovnijim okruženjem u privredi Srbije, kao i snažnom konkurencijom na tržištu.

''Čak i u takvim okolnostima obezbedićemo solidan rast prihoda i dalje ojačati našu tržišnu poziciju. Nastavićemo da unapređujemo kvalitet i raznovrsnost usluga koje nudimo korisnicima, i da, zahvaljujući značajnim ulaganjima u mrežu i informativne sisteme, poboljšavamo njihovu brzinu i dostupnost'', dodao je Neten.

U drugom tromesečju 2013. Telenor Grupa ostvarila je prihode od 25,7 milijardi norveških kruna, što predstavlja organski rast prihoda od dva odsto.

Operativni i neoperativni profit pre odbijanja kamate, poreza na prihod i troškova amortizacije (EBITDA) iznosio 8,86 milijardi norveških kruna, dok je EBITDA marža 34 odsto, a protok operativne gotovine 5,37 milijardi norveških kruna.