SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
TRGOVAČKI DIVOVI
 
Tesco i Carrefour postaju partneri
Autor/izvor: SEEbiz / Jutarnji list
Datum objave: 02.07.2018. - 11:06:57
LONDON - Britanski Tesco i francuski Carrefour najavili su trogodišnje partnerstvo za koje se vjeruje da će se pozitivno odraziti na njihovu ponudu i cijene, javlja The Guardian.

Ugovor će formalno biti potpisan tijekom sljedećih mjeseci, a definirat će točne uvjete suradnje. Predviđa se da će partnerstvo prvenstveno biti fokusirana na zajedničku nabavu brendiranih proizvoda, kao i razmjenu dobara.

Predstavnici oba trgovinska lanca naglašavaju da je glavni cilj njihove suradnje unaprjeđenje kvalitete i kvantitete ponude.

- Vjerujem da ćemo suradnjom te razmjenom iskustva i stručnosti uspjeti pospješiti svoje poslovanje, od kojeg će u konačnici najviše profitirati potrošači. - rekao je Dave Lewis, izvršni direktor Tesca.

Glasnogovornica istog lanca naglasila je da će se partnerska suradnja temeljiti na principu "čistog poslovanja", koje će ih sprječavati da dobiju uvid u cijene ili poslovno osjetljive informacije drugog partnera.

Suradnja s Carrefourom, prva je suradnja takve prirode jednog britanskog trgovačkog lanca. Njihovo je partnerstvo najavljeno samo nekoliko dana nakon što je francuska grupa Casino Group najavila suradnju s njemačkim Metroom.

Inače, Carrefour i Tesco su drugi, odnosno treći najveći maloprodajni lanci u Europi po ukupnom prometu. Ispred njih je samo Schwarz Grupa.