SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
TEST
 
Tesco testirao robotiziranu dostavu
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 13.06.2017. - 07:36:43
LONDON - Tesco je u Londonu testirao robotiziranu dostavu kao dio šireg pokusa pod nazivom Tesco Now, tj. usluge dostave u roku jednog sata.

Udružio se s tvrtkom Starship Technologies za dostavu namirnica uz pomoć automatiziranog robota na šest kotača.

Takvi roboti mogu raznositi proizvode u krugu 4,5 km od trgovine koja je centar za dostave, a opremljeni su sustavima protiv krađe i aplikacijama za pametne telefone kojima se može pratiti kako dostava napreduje. Odjednom mogu dostaviti najviše dvadeset proizvoda.

Budući da su vidljive velike promjene u očekivanjima potrošača, retailer očekuje da će mu pokusno uvođenje dostave u roku jednog sata pomoći da se uspješno nosi s tvrtkama Amazon i Deliveroo, koje su specijalizirane i diktiraju trendove brze dostave uz pomoć naprednih logističkih platformi.

Kanal online kupnje brzo raste. Gotovo polovica (40%) kupaca namirnica u svibnju 2017. izjasnila se da je dio kupnje obavila online, a velika većina ih preferira dostavu u kuću. Budući da im trgovci nastoje što više ugoditi, počeli su eksperimentirati s načinima dostave kojima će izaći ususret tim novim očekivanjima kupaca.