SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
PUNJAČI
 
Teslin lansirala bežični punjač za mobitele
Autor/izvor: SEEbiz / Bug.hr
Datum objave: 12.09.2018. - 08:56:10
SAN FRANCISCO - Krajem kolovoza u Tesli su, bez velike pompe, lansirali gadget za ljubitelje svoje marke – bežični prijenosni punjač za mobitele.

Izrađen po uzoru na veliku kućnu bateriju Powerwall, u Tesli su u maleni punjač ugradili bateriju od 6000 mAh, iz koje se mobitel može dopunjavati bežičnim putem ili putem kabela. Tesla Wireless Charger prodavao se po cijeni od 65 dolara (oko 415 kuna), i ubrzo su sve količine rasprodane.

Sada, pak, iz Tesle najavljuju kako će u prodaju pustiti drugu seriju ovog, očito popularnog, proizvoda, ali po sniženoj cijeni. Putem kompanijske web stranice ovaj bežični punjač bit će moguće naručiti po cijeni od 49 dolara.

Punjač je kompatibilan s Qi standardom pa se njime mogu puniti iPhonei 8 ili X, Samsungovi uređaji noviji od Galaxyja S6, kao i oni nekolicine drugih proizvođača (Sony, LG, Nokia, itd.).

Zanimljivo, onima koji su kupili Tesla Wireless Charger u prvoj seriji i za njega platili prvu cijenu, dobit će povrat "preplaćenih" 16 dolara kao zahvalu Tesle za lojalnost marci.