SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
NOVITETI
 
Teslin Model 3 bit će sporiji i teži od prethodnih
Autor/izvor: SEEbiz / Klix.ba
Datum objave: 28.03.2016. - 18:39:09
NEW YORK - Tesla Motors će u četvrtak otkriti dugo očekivani automobil Model 3, električno vozilo kojim će se američka kompanija pokušati probiti na masovno tržište.
Pored informacije da će Model 3 biti opremljen baterijom koja će jednim punjenjem omogućavati prelaženje 320 kilometara, te špekulacijama da će vrijednost automobila biti nešto veća od 32.000 eura, najveći projekat američke kompanije je obavijen velom tajne.

Ipak, prošloga tjedna pojavila su se nagađanja koja odišu vjerodostojnošću, a tiču se koncepta automobila koji se razlikuje od dosadašnjeg pristupa stručnjaka iz Tesle.

Model 3 će najvjerovatnije biti manji od Modela S i Modela X, imat će manji kapacitet baterije, neće biti luksuzan kao svoji prethodnici, a povrh svega - neće moći razviti brzinu poput svoje starije braće.

Također, Model 3 će biti načinjen od standardnog materijala - željeza, za razliku od Modela S i X koji su načinjeni od aluminija. Model 3 će, s druge strane, najvjerojatnije sadržavati standardni Teslin softver i autopilot.

Naravno, ljubitelji Tesle ne bi trebali biti razočarani jer će ovo biti prvi model električnog automobila namijenjen masovnom tržištu. Kompanija planira proizvesti 500.000 jedinica do 2020. godine.
 
You need Adobe Flash Player to view this.
Download it from Adobe.