SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
POHVALE
 
The Telegraph: Svetom Stefanu i Amanu najveće ocjene
Autor/izvor: SEEbiz / CdM
Datum objave: 24.02.2016. - 11:01:57
PODGORICA - Britanski The Telegraph predstavio je svojim čitaocima jedno od najčuvenijih ostrva Sveti Stefan i luksuzni rizort Aman koji je ocijenio respektabilnom devetkom.
"Graciozno i romantično ostrvce Sveti Stefan izbija iz dubokog plavog Jadrana. Kameni nasip, šljunak, vijugav put kroz gustu borovu šumu i stižete do Vile Miločer iz 1930. godine koja je sad luksuzni rizort Aman Sveti Stefan", počinje priču Telegraph.

Lokacija na kojoj je smješten rizort prema Telegraphu zavrijedila je čistu desetku.

"Ova obimna primorska imovina uključuje ostrvo, kome se pristupa preko pješačkog nasipa, i Vilu Miločer. Sveti Stefan se nalazi nekoliko kilometara južno od srednjovjekovnih zidina grada Budve i dio je Budvanske rivijere, koja je poznata po svojim lijepim plažama", navodi list.

Čitaocima se skreće pažnja da se u blizini ove "atrakcije" nalaze Bokokotorski zaliv i Kotor koji je pod zaštitom UNESCO-a.

Najveća ocjena dodijeljena je i za stil i izgled ovog prostora. Britanski list piše da Aman rizort karakterišu luksuz, minimalistički dizajn i inspirativna lokacija.

"Kamene zgrade iz 15. vijeka su pretvorene u luksuzni smještaj, pa ipak sve podsjeća na ekskluzivno mjesto, prije nego hotel", piše The Telegraph.

Ovaj britanski medij podsjeća da je čuveni par Elizabet Tejlor i Ričard Barton prošetao popločanim stazama Svetog Stefana davne 1970. godine.

Usluga u rizortu je okarakterisana kao profesionalna i diskretna i ocijenjena je visokom devetkom.

"Okolo su tri plaže sa pijeskom, a na ostrvu dva bazena na otvorenom. Aman banja se nalazi pored guste borove šume, nudi ljekovite i kozmetičke tretmane. Tu možete da šetate, relaksirate se, jedete zdravu hranu i koristite proizvode bazirane na samoniklom bilju, maslinovom ulju i medu", ističe se u tekstu.

Na ostrvu, koje je otvoreno od aprila do sredine novembra, ima 50 soba, apartmana i vikendica.

"Očekuju vas kameni zidovi, drveni plafoni, minimalistički hrastov namještaj. Vila Miločer koja je otvorena tokom cijele godine ima osam prostranih osvijetljenih apartmana, sa parketom, kaminima, veličanstvenim kupatilima i balkonima", piše Telegraph.

Telegraph ima riječi hvale i za restorane, barove i kafiće sa sve njihovim sadržajem i ponudom. Ističu domaću i italijansku kuhinju, jela sa plodovima mora...

"Blaženo mjesto za doručak", opisuje taj list.

Ocjena sedam dodijeljena je za cijene u luksuznom rizortu.

"Dvokrevetne sobe se kreću od 700 do 1.000 eura. U cijenu je uračunat i doručak, a tu je i besplatan vajrles", dodaje se u tekstu.