SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
PARTNERI
 
Thomas Cook sklopio strateško partnerstvo s kompanijom LMEY Investments
Autor/izvor: SEEbiz / H
Datum objave: 26.09.2017. - 16:21:46
LONDON - Britanski turoperator Thomas Cook izvijestio je u utorak da je uspostavio strateško partnerstvo sa švicarskom tvrtkom MEY Investments kako bi proširio portfelj hotela pod vlastitim brendom, potvrdivši ujedno prognoze ovogodišnjih prihoda i dobiti.

"Razvoj snažnog portfelja hotela pod vlastitim brendom apsolutno je ključ našeg uspjeha", konstatirao je izvršni direktor Thomas Cooka Peter Fankhauser u priopćenju o sklapanju partnerstva sa švicarskom tvrkom za razvoj turističke i hotelske ponude.

"Naše novo strateško partnerstvo s LMEY-om, koji ima dokazanu povijest u prepoznavanju i razvoju visoko uspješnih nekretnina na lokacijama vezanima za sunce i plažu, osigurava nam savršenu poziciju za bržu provedbu ovog ključnog dijela naše strategije", dodao je.

Britanska kompanija upravlja ili ima u franšizi više od 180 hotela u 17 zemalja, kojima je ovog ljeta pridodano 11 novih hotela.  U sklopu sporazuma Thomas Cook će od LMEY Investmentsa preuzeti i 42 posto udjela u njemačkoj turoperatorskoj i tvrtki za hotelski menadžment Aldiana.

Akvizicija je značajan korak u strategiji širenja i razvoja hotela pod vlastitim brendom, pojasnio je izvršni direktor Thomas Cooka.

Novo partnerstvo nadovezalo se na sklapanje suradnje s globalnom online turističkom tvrtkom Expedijom koja je time postala povlašteni dobavljač usluga hotelskog smještaja za turističke aranžmane izvan ponude s Thomas Cookovim brendom.

Iz britanskog turoperatora su također poručili da je financijski direktor Michael Healy odlučio otići u mirovinu te da će na njegovo mjesto doći dosadašnji direktor za financijska izvješća Bill Scott.

Kako navode, ljetno poslovanje je bilo u skladu s očekivanjima, pri čemu su prognoze prihoda i dobiti za ovu godinu ostale nepromijenjene.

Za ljetne sezone popunjenost rezervacija iznosila je 91 posto, što je dva postotna boda više nego u istom prošlogodišnjem razdoblju. Pritom se poslovanje u Španjolskoj zadržalo na prošlogodišnjoj razini, unatoč snažnoj konkurenciji na tom tržištu, poručuju iz britanske kompanije.

Također su izvijestili da je njemački prijevoznik Condor, s porastom rezervacija od 12 posto, profitirao od neizvjesne sudbine zrakoplovne kompanije Air Berlin, koja je u kolovozu podnijela zahtjev za stečaj.

Condor je bio među zainteresiranim ponuditeljima za imovinu berlinskog avioprijevoznika, želeći tim potezom ojačati svoju tržišnu poziciju u Njemačkoj. Vjerovnici Air Berlina potom su za preferirane ponuditelje izabrali Lufthansu i EasyJet.